Nicola Tesla – mit første værts program på Harddisken P1

Lidt sommerfugle i maven og tekniske udfordringer, da jeg skulle optage radioprogrammet forskudt direkte. Jeg havde professor Joakim Holbøll i studiet til at forklare den serbiske videnskabsmands opfindelser. Dejligt absurd så endte optagelsen med at finde sted i sportens studie, med fodboldtrøjer af Laudrup og co hele vejen rundt, hvilke Joakim syntes var herligt, for hans søn er stor fodboldfan.
Joakim Holbøll havde taget et Tesla apparat som laver blå lydbølger med, og som Tesla mente ville stimulere kroppens nerver når man strøg det langs huden. Joakim Holbøll grinte da jeg spurgte om vi skulle tænde apparatet. ” …måske sætter hele DR byen ud hvis vi gør ”

Tesla er bl.a opfinder af vekselstrømmen, fjernbetjeningen, x – ray, og meget mere. Han dør alene og som en nedbrudt mand, som han selv skriver i de 80 sider han selv har skrevet om sit liv, på et hotelværelse på Manhatten i 1943.
Jeg har set teaterstykket om Tesla, som Tanja Mastilo har skrevet om Nicola Tesla. Den herboende new zealandske skuespiller  Nathan Meister, spiller ham på en herlig blid og indfølende måde.
Serbiske Tanja forklarer at Tesla er national helt i serbien, på linje med H.C. Andersen.
Da jeg spurgte om hun ville være med i Harddisken stejlede hun, og sagde at det kunne hun ikke. Men hun var virkelig god og nærværende.

… endnu et radioprogram er sendt, og videre til det næste, der skal handle om Blockchain, hvis det siger dig noget?

LYT