Podcast fra en swingerklub

Lyddesignerstuderende på reportage i Swingerklub

Jeg havde givet mine elever på lyddesigneruddannelsen Sonic college – en opgave: De skulle finde en ildsjæl – og lave et portræt af vedkommende, gerne med reportage elementer.

Ved lytningen af deres opgaver mandag aften, blev jeg som jeg plejer, når jeg er gæstelærer på UC – Syd i Kolding og Lyd-uddannelsen Sonic College, dejligt overrasket. Kvaliteten af deres arbejde er høj, og de er dygtige til at bruge lyd og musik i deres opgaver.

Deres desperation og opgivende attitude var ellers tydelig, da de fik opgaven. Over selv at skulle finde en fremmed person, en kilde – en ildsjæl og så skulle interviewe vedkommende og personer / kilder rundt om vedkommende. Det synes en del af dem var stærkt grænseoverskridende. Derefter strukturere historien og forsøge at skabe suspence, skrive speaks og klippe flere timers rå optagelse ned til 5 minutter.

Jeg frygtede lidt, at de ville opgive, eller det ville blive kedelig lytning. Men sådan blev det slet ikke.

Klovne, havfruer og swingere

Eleverne tog mig med rundt til flere interessante steder i Kolding. Pitstop – et spillested med sjæl og vilje – på trods af nedslidte fysiske omgivelse. Jeg kom med hospitalsklovnen Gummitud på arbejde.

Vi fik historien om den lokale kunstner, der efterlignede den lille havfrue på Langelinje, blot som en fyldig dame. Jyllandsposten afviste at skrive om historien, men da nogen i løbet af natten skar hovedet af den STORE havfrue i slotssøen, og historien gik verdenen rundt, så ærgrede de sig måske lidt på JP.

Vi fik historien om kvinden, der fik sin første orgasme som 40 årig. Som mor til 4 børn, synes hun sexlegetøj og det at klæde sig udfordrede, var klamt og noget prostituerede gjorde brug af. Nu står hun selv bag disken i en sexbutik – og hjælper kunderne til et bedre sexliv.

Endnu en gruppe tog på udfordrende reportage, og endte med at finde en ildsjæl i en Swingerklub. Det viste sig at indehaveren af Tucan nightclub, som ung havde drømt om et sexliv, som det han nu kan tilbyde andre. Han var nok i virkeligheden mere businessman end Ildsjæl, men…

Eleverne besøgte stedet uden for åbningstid – et kritikpunkt, men nok egentlig meget godt, at de ikke gik så tæt på. Nogen husker måske den unge kvindelige reporter, der selv tog del i løjerne.

Sig ikke podcast og lyd ikke kan noget .. Eleverne på Sonic College er modige og super dygtige lyddesigner.